De ervaring van…Hannie Spanjaart

Al 30 jaar lang had ik overgewicht, eerst weinig maar het werd steeds meer tot ik op het laatst meer dan 40 kilo vet meesleepte…

Een gevecht tegen de kilo’s volgde met veel crashdiëten, afslankclubs, sportabonnementen om de sportscholen te sponsoren want ik ging 5 keer en dan hield ik er al weer mee op. Uiteindelijk werd ik steeds dikker en dikker en verslechterde mijn conditie, gezondheid en levensvreugde zeer.

Na de zoveelste mislukte poging was ik het zo zat en besloot ik om eerst eens op zoek te gaan naar mogelijke negatieve overtuigingen en emoties die belemmeringen zijn om blijvend gewicht te verliezen en oorzaak zijn om steeds weer terug te vallen in verkeerde eetpatronen.

Op advies van een collega therapeut kwam ik bij Renate onder behandeling en samen gingen we op zoek naar de diepere oorzaken van mijn overgewicht. Er bleken een aantal nare gebeurtenissen en de bijbehorende emoties uit mijn kindertijd te zijn die nog steeds een negatieve invloed hadden op mijn mentale functioneren in de huidige tijd.

Door met EMDR deze gebeurtenissen en emoties weer opnieuw te ervaren en te voelen in mijn lichaam, maar nu met volledige aandacht werd de negatieve lading ervan steeds minder. Het voelde alsof er een last van mijn schouders af viel, het voelde als een enorme verlichting/bevrijding.

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en langzaam heeft er in mijn gedachtewereld en overtuigingen een transformatie plaatsgevonden. Ik had door mijn beroep al veel kennis over voeding en het frustreerde mij zeer dat ik het niet bij mezelf kon toepassen.

Maar nu ben ik totaal anders naar voeding gaan kijken en heb besloten om mijn lichaam en mijn gezin de beste voeding te geven die we ons kunnen veroorloven omdat we het waard zijn. Géén pakjes en zakjes, crashdiëten, gifstoffen,  lightproducten en E nummers meer, maar biologische en puur natuurlijke producten, liefst uit de eigen omgeving.

Een enorme omschakeling, waar ik nog steeds versteld van sta en waardoor ik opnieuw heb moeten leren koken en boodschappen doen…

Ik geniet nu van het ontdekken van nieuwe voeding en nieuwe gerechten en voel me vrij van negatieve belemmeringen en ben inmiddels al 10 kilo lichter en voel me top! Het is nu geen gevecht meer met mezelf maar een zelf gekozen leefstijl en dat maakt het verschil.

Aanvulling van Renate: 
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

 
risus. libero commodo mattis Donec leo ut dictum