De ervaring van…Mariëlle

In 2000 kreeg ik een auto-ongeluk met whiplash-klachten. Het was alsof er toen ook een archiefkast omgegooid werd en alle emoties/ervaringen die tot dan toe keurig opgeborgen waren geweest, eruit gevallen waren en nu op een berg door elkaar lagen. Zoek dat maar eens uit…

Samen met Renate heb ik hiermee een start gemaakt. Door een tijdlijn- techniek uit de NLP bleek dat de vroege dood van mijn moeder hierin een belangrijk tot dan toe onverwerkt en “opgeborgen” thema was geweest waar ik nog nooit naar had gekeken.

Door de betrokken, respectvolle en vooral ook zorgvuldige houding van Renate kon ik stapje voor stapje kijken naar een stukje van de impact die deze gebeurtenis op mijn leven heeft gehad. Op mijn tempo en op een manier die bij mij aansloot. Dat voelde veilig en gaf mij vertrouwen het proces waarin ik zat, aan te kunnen.

Vooral het werken met individuele opstellingen heeft veel in-zicht gebracht. Door de gezinssituatie van vroeger weer in beeld te brengen werd ook pijnlijk duidelijk waar “de balans verstoord was” en kon ik contact maken met emoties die ik destijds “opgeborgen” had. Hierdoor was het mogelijk weer een volgende stap (naar lotgenotencontact) te zetten.

Aanvulling van Renate: 
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

 
leo Phasellus felis ut justo sem, at consequat. odio felis