De ervaring van…Ronald Kengen

Het was herfst 2008 toen ik een burn-out/depressie kreeg. De aanleiding daartoe lag op mijn werk. De laatste, maar wel heel erg grote druppel verwoestte mijn stressgrens totaal. Opgekropte stress van vele jaren was niet meer te houden, bovendien kwam er door een bedreiging buiten Nederland ook straatvrees bij, ik keek steeds achterom en kon niet tussen veel mensen. Gelukkig realiseerde ik me snel dat ik in mijn vertrouwde omgeving veilig was.

De burn-out symptomen waren heftig, emotionele (huil)buien,paniek aanvallen, niet kunnen slapen, niet kunnen concentreren, niet rustig TV kijken of een boekje lezen, rugpijn, slap voelen, vooral ook niet begrepen voelen dat je onrecht is aangedaan.

Bij mijn huisarts voelde ik me verstaan, hij raadde me o.a. aan een therapeut te vinden die me kon ondersteunen en me bepaalde methodes kon leren om er mee om te gaan.

Renate was de derde coach met wie ik een afspraak had en de enige met wie er een klik was. Ze straalde normaliteit en rust uit, de beide anderen onrust en hectiek.

Zo kwam ik bij Renate. Door haar professionele aanpak, door het niet pushen maar ook niet laten liggen van zaken heb ik veel baat gehad. Het mooie was dat Renate haar psychologische methoden en kwaliteiten heel goed verbond met dingen uit NLP.

Ik was daar eerst sceptisch over maar heb gemerkt dat dit wat er zo simpel uitziet wel degelijk hele goede werktuigen zijn om iemand te helpen zaken te verwerken , te beheersen en er anders over na te denken.

Ook de EMDR (Google het maar) werkte echt en werkte nog jaren door, het is voor mij het zgn. ruitenwisser systeem: het wist nare belevenissen. Bij mij werkte het in slow motion, weken later en effectief.

Ook laat Renate je in je waarde, ze respecteert je en gaat samen met jou oplossingen zoeken die je helpen je leven weer zo normaal mogelijk te leiden.

Het is geen graven in het verleden , maar het leren omgaan met je bagage en kijken naar de toekomst. Daarbij reikt Renate jou de hand en stuurt ze je aan bepaalde werktuigen/ methodes te gebruiken.

Ik ben blij toen Renate te hebben leren kennen en dat ze me geholpen heeft toen mijn leven weer op de rails te krijgen.

Aanvulling van Renate: 
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

 
felis luctus Aliquam libero tristique mi, consectetur