Ervaringen van anderen

Wat oud-cliënten zeggen

De ervaring van Caroline

Bedankt voor je steun, je hebt mij laten zien en voelen dat ik er wel toe doe!!!!!! Je hebt mij gezien!!!!!!!
Thank you

- Caroline, 49 jaar, ondernemer, Soest -

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...W.

"Zoekende op mijn weg naar heling door een verleden met misbruik heeft Renate mij veel laten zien én laten voelen. Hierdoor ben ik mijzelf serieus gaan nemen en ben ik door al mijn angsten heen niet weggerend bij mijn fijne man. Ik mag er zijn."

- een dankbare vrouw, 41 jaar -

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Lisette

Renate: een warme hartelijke vrouw, die snel doordringt tot de kern, schoon schip met je maakt, diep gaat zonder psychologische onzin. Zij is als een vriendin voor mij. Ik kan haar van harte aanbevelen.

Ik ben nu 2 keer bij Renate in therapie geweest, naar aanleiding van 2 verschillende gebeurtenissen.

De eerste keer was in 2008, ik zat helemaal emotioneel, financieel en geestelijk aan de grond. Kapot gemaakt door een 'foute' man, bleek later borderliner te zijn. Ik kon mijn eigen grenzen niet meer aangeven, raakte van van alles van slag. Met behulp van Renate ben ik er achter gekomen hoe dat zo is gekomen, jeugd, volwassenheid, gebeurtenissen. Praktische tips om mee te nemen naar huis en uit te oefenen, EMDR om vooral diep te gaan in je emoties, wat lucht dat op (wel zwaar!).
Sterker geworden ging ik door, nieuwe banen, zelfverzekerder en grenzen aan kunnen gevend.
Totdat ik in een baan kwam waarin ik werd gepest, emotionele chantage, kleine dingen die je het leven zuur maken maar die je niet kan bewijzen en je wel kapot maken.
Uiteindelijk was het mij teveel, het bedrijf beëindigde mijn contract onder dwang van mijn collega's.
Ik heb de hulp van Renate gevraagd, ik was meteen zeer welkom. We hebben een aantal intensieve sessies gehad, pijn wegnemen, oorzaak en gevolg vastleggend, wat is er aan te doen aan pestgedrag op het werk, kan je je wel verweren.
Het was een heftige periode, ik ben er dankzij Renate heel sterk uitgekomen. Pesten op het werk komt vaak voor, ik zeg niet dat het mij niet meer overkomt maar ben nu wel beter gewapend en ik weet nu veel beter wie ik ben en wat ik wil.

Renate: dank je wel voor je support en steun. Mocht er iets zijn, ik ga je zeker weer om raad vragen.

Lisette, 48 jaar, Personal Assistant, Hoogland

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Henk

Bedankt voor je steun en sturing, maar vooral voor je positieve hartverwarmende feedback. Ik laat dat maar van weinigen toe.

Je bent een heel mooi speciaal mens, en bent in mijn opinie een duidelijke, een mooi gekeurde bloem in het voornamelijk grijze landschap van jouw beroepsgroep.

Henk, 45 jaar, ondernemer, Amersfoort

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Petra

Ik ben een aantal keren bij Renate geweest voor de therapie EMDR en heb dat als heel prettig ervaren. Eerst een intake, dat was echt fijn om aan elkaar te wennen en dat voelde meteen goed. Dat is natuurlijk erg belangrijk als je bij iemand op je gemak voelt en vertrouwd om alles te kunnen delen.

En alles bedoel ik echt alles!! Het was best wel heftig, maar voelt nu erg goed en opgeruimd en ook niet meer zo beladen.

In totaal ben ik vier keer geweest, en het voelt nu goed en rustig.

Ik zou je zeker aanraden om de stap te nemen, het is het meer dan waard.

Petra, 48 jaar, ondernemer, Hoevelaken

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Anton

Ik liep al een tijdje rond met klachten zoals angst, niet helder na kunnen denken, slechte concentratie en depressieve gevoelens. Ik dacht altijd dat ik dit zelf op kon lossen maar heb uiteindelijk toch de stap genomen om hulp te zoeken. CommuCare was de eerste en gelijk de beste keus. Samen met Renate ben ik gaan zoeken naar antwoorden, hoe, wat en waarom. Uiteindelijk hebben we de antwoorden ook gevonden! We hebben EMDR ingezet en dit heeft me meteen geholpen. Ik had dat zelf nooit verwacht. Bepaalde klachten die overbleven brachten ons op het vermoeden dat dit met ADD te maken kon hebben. Dit wordt nu onderzocht.

Tegenwoordig gaat het stukken beter met me. Ik ben heel erg tevreden met hoe het allemaal gelopen is en ik ben Renate erg dankbaar.
Anton

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Tanja

Ik heb gelachen, gestrest, onzekerheid gevoeld en ook vloog de angst mij soms om de oren, maar het was fijn.

Wat heb ik veel verwerkt, inzicht gekregen in mijzelf.

Dank daar voor !

groet Tanja

 

Tanja, 43 jaar, horeca, Oirschot

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Caressa

Begin februari van dit jaar kwam mijn vader in het ziekenhuis te liggen. De impact hiervan op mij was groot.. groter dan verwacht.

Na een aantal moeilijke weken leek het beter te gaan met me, totdat ik op school uit het niets flauwviel. Het was teveel geworden.

Ik liep al langere tijd met een rugzakje, wat ik met moeite nog kon dragen.. de gebeurtenis met mijn vader was de druppel. Ik kon niet meer, ik was leeg. Ik had geen plezier meer in de dingen die mij normaliter gelukkig maakten en ik begon depressief te worden. Na vele gesprekken met mijn ouders en een maatschappelijk werker kwam ik erachter dat de dingen die ik uit mijn verleden nog met mij meedroeg, mij in het dagelijks leven onbewust belemmerden.

Hetgeen dat de grootste rol speelde was het feit dat ik vroeger gepest ben. Het begon rond mijn 8e ongeveer toen ik (als meisje zijnde) mijn haren kort knipte en jongenskleren begon te dragen. Ik gedroeg me anders, ik kleedde me anders.. en dat was voor de meesten reden genoeg om mij daarop af te rekenen. Iedere dag kreeg ik negatieve en kleinerende opmerkingen te horen. Volgens de meesten was ik raar, lelijk, een leipo of een nerd. Wanneer je dit jarenlang dag in dag uit te horen krijgt ga je het geloven. En wanneer er dan ook nog vanuit school niks gedaan wordt en je niet serieus wordt genomen.. ga je nog meer twijfelen of je het wel waard bent. Dit alles heeft ongeveer 5 jaar geduurd. Ik heb in die periode bij een kinderpsychiater gelopen maar dat heeft mij niet echt veel geholpen. De grotere problemen kwamen pas na de periode van het pesten. Ik kwam op de middelbare school ,waar mensen mij wel accepteerde zoals ik was.

Maar doordat ik jarenlang niet werd geaccepteerd had ik een muur opgetrokken en bleef ik geloven dat ik niets waard was. Het grootste deel van mij leven heb ik te maken gehad met onzekerheid en walgde ik soms van mezelf. Tot een paar maanden geleden heb ik mij zo gevoeld en durfde ik nooit te geloven dat ik er mag zijn om wie ik ben. Via mijn moeder kwam ik bij Renate terecht.

In het intake gesprek bespraken we de verschillende dingen waar ik mee liep waaronder het pesten. Tijdens de eerste sessie was dat ook hetgeen waar we mee begonnen. De emotionele lading bij de gedachte aan die periode was heftiger dan ik dacht, maar dit betekende wel dat het iets was wat mij dwarszat en waar wat aan gedaan kon worden. Ik merkte meteen na de eerste sessie al veranderingen. Al die jaren voelde het letterlijk alsof ik een rugzak op mijn rug had.. het drukkende en belastende gevoel op mijn schouders had nu plaats gemaakt voor een soort verlichting. Het voelde vreemd en onwennig maar ik wist dat het de goede kant weer op zou gaan en ik kreeg na al die jaren weer hoop.

De tweede sessie kwamen er naast het pesten ook andere gebeurtenissen aan bod. En ook na de tweede sessie voelde ik meer verlichting en ook een soort opluchting. Ik kon nu terugdenken aan het pesten zonder woede of verdriet te voelen. Ik kon alles van die periode nog herinneren precies zoals het gegaan was, maar dan zonder de emotionele lading die ik erbij had voor de sessies met Renate.

De derde en tevens ook mijn laatste sessie kon al snel worden afgerond. Er was voor mij niets meer om te verwerken.. na al die jaren van lasten en stress kon ik weer rustig ademhalen. Ik voelde me echt een soort van herboren, wel als mezelf maar zonder rugzak en onzekerheid. En nu, een paar weken na mijn laatste sessie is dat gevoel niet veranderd. Ik kan weer lachen, heb plezier in de dingen die ik doe en ik denk positiever. Ik had nooit gedacht dat ik na alle therapieën en gesprekken met psychologen nog iets zou vinden dat mij wel kon helpen. EMDR was letterlijk mijn laatste redmiddel, ik had de hoop eigenlijk al opgegeven maar wilde dit toch nog een kans geven. En ik ben blij dat ik dat heb gedaan.

Caressa, 18 jaar, student, Amersfoort

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Hans en Wendy

Onze zoon en broer heeft door zijn beperking altijd veel impact op ons gezinsleven gehad. Maar de maandenlange bedreigingen en afpersingen waren voor hem, maar ook voor ons traumatisch. Onze zoon kreeg voorlopig een veilig en liefdevol onderkomen in het buitenland en wij.........
Zo kwamen wij voorjaar 2014 met onze twee andere kinderen bij Renate.
We kozen er bewust voor om deze sessies met elkaar te gaan doen, ondanks onze eigen ervaringen en emoties. We hadden dit per slot ook met elkaar beleefd.
Het werden 3 waardevolle sessies.
Renate heeft goed oog voor een ieder. Weet de momenten van rust te nemen en je tijd te geven voor je emoties.
Maar weet je ook een spiegel voor te houden, waardoor je de dingen ineens anders kan gaan zien. En Renate ging voor de toekomst, praktisch met ons aan de slag.
Wij konden naar aanleiding van de sessies onze belevingen een plek gaan geven en aan een toekomst gaan bouwen.
Nogmaals dank je wel Renate!

Hans en Wendy

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Mariëlle

In 2000 kreeg ik een auto-ongeluk met whiplash-klachten. Het was alsof er toen ook een archiefkast omgegooid werd en alle emoties/ervaringen die tot dan toe keurig opgeborgen waren geweest, eruit gevallen waren en nu op een berg door elkaar lagen. Zoek dat maar eens uit...

Samen met Renate heb ik hiermee een start gemaakt. Door een tijdlijn- techniek uit de NLP bleek dat de vroege dood van mijn moeder hierin een belangrijk tot dan toe onverwerkt en “opgeborgen” thema was geweest waar ik nog nooit naar had gekeken.

Door de betrokken, respectvolle en vooral ook zorgvuldige houding van Renate kon ik stapje voor stapje kijken naar een stukje van de impact die deze gebeurtenis op mijn leven heeft gehad. Op mijn tempo en op een manier die bij mij aansloot. Dat voelde veilig en gaf mij vertrouwen het proces waarin ik zat, aan te kunnen.

Vooral het werken met individuele opstellingen heeft veel in-zicht gebracht. Door de gezinssituatie van vroeger weer in beeld te brengen werd ook pijnlijk duidelijk waar “de balans verstoord was” en kon ik contact maken met emoties die ik destijds “opgeborgen” had. Hierdoor was het mogelijk weer een volgende stap (naar lotgenotencontact) te zetten.

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Joanne

Eerlijk gezegd, ik wist weinig tot niets van EMDR totdat ik er iets over las in een boek. Toen besefte ik dat ik met het verdriet dat mij al jaren dwars zat iets kon doen. Meer gelezen en eens gaan zoeken op Google.
Ik kwam op de site van CommuCare en het verhaal van Renate sprak me aan. In eerste instantie waren locatie en de website reden om een eerste gesprek aan te gaan. De vertrouwdheid waar we in ons eerste gesprek al mee in aanraking kwamen was voor mij reden om door te gaan. Het was alsof Renate en ik elkaar al jaren geheimen vertelden. Haar vakkundige aanpak heeft er toe geleid dat we tot de kern kwamen, zonder dat ik wekenlang van slag was. In zes sessies ben ik verder gekomen dan ik ooit had durven dromen. In een vertrouwde en relaxte omgeving. Renate wist keer op keer, door de juiste vragen te stellen, me uit dagen te zoeken naar het echte trauma en daar met EMDR aan te werken. Haar aanpak was voor mij de juiste en heeft mij geholpen het trauma verder een plek te geven.

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Michelle

In 2010 heb ik een relatie gehad. In dat jaar heb ik veel met hem meegemaakt en is er veel tussen ons gebeurd en gezegd.
Voor een hele lange tijd ging het al niet goed met mij en liep ik tegen veel problemen aan waar ik niet mee om kon gaan. Maar tijdens die relatie zijn mijn problemen verergerd.
Ik was mezelf helemaal verloren, ik kon mijn eigen emoties niet meer onder controle houden en het leven werd me te veel.
Ik heb toen hulp ingeschakeld en ben bij GGZ terecht gekomen. Ik heb van juli 2011 tot juli 2012 een intensieve behandeling gevolgd wat mij enorm heeft geholpen.
Ik heb mezelf terug gevonden en kon weer genieten van het leven. Maar tijdens die behandeling heb ik weinig gedeeld over die relatie. Die paar keer dat ik erover vertelde werd me verteld dat ik een trauma had opgelopen.
Begin 2013 kwamen de herinneringen van die relatie terug. Op eigen kracht heb ik steeds kleine stappen gezet om er met close friends over te praten. Maar er waren toch ervaringen geweest waar ik niet aan wilde en durfde te denken. En dat werd ik zat! Ik wou van hem af.
Toen heb ik Renate opgezocht. Ik dacht lekker dichtbij huis. Bij en met haar heb ik enorme stappen gemaakt. Ik heb een keer EMDR gehad en toen was het helemaal klaar voor mij. Het trauma is verdwenen. Ik voelde me een sterker mens.
Ik heb daarna 4 sessies bij haar gehad en dat ging over diverse onderwerpen. De gesprekken met haar vond ik erg fijn. Ze luistert ontzettend goed, geeft leuke en interessante adviezen en soms gebaseerd op theorie, wat ik zelf ook erg boeiend vind. Ook vond ik het fijn dat ze bepaalde dingen in mij ook herkende en dat ook benoemde.
Ik heb erg veel van Renate geleerd, meer dan eigenlijk de bedoeling was. Ik heb mezelf veel beter leren kennen en daar ben ik haar erg dankbaar voor. Zij heeft mij geholpen om de laatste puzzelstukjes te vinden en er een geheel van te maken. Ik ben daarom ook erg blij dat ik voor haar heb gekozen.

Dank je wel Renate! Ik zal je nooit meer vergeten. 🙂

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Anna

In een roerige periode na mijn scheiding, als alleenstaande, fulltime werkende en studerende moeder zocht ik een klankbord. Ik wilde graag met een analytisch en geïnteresseerd persoon praten, die ook nog naast een klassieke studie psychologie een bredere interesse en vaardigheden in therapie en communicatie had ontwikkeld. Een collega wees mij op Renate. Zelf was ik geïnteresseerd in NLP en EMDR en daarin vond ik Renate. Wat mij heeft geboeid is haar objectieve wijze van luisteren, wat zij teruggeeft in haar analyses. Oprecht en op authentieke wijze heeft zij door het inzetten van EMDR trauma’s met mij opgelost. Renate liet mij zelf werken en tot inzichten komen en daar lag mijn behoefte, het oude loslaten en met vernieuwde energie verder gaan.

Na het afsluiten van de therapie merkte ik dat ik nog wat belemmeringen tegen kwam. Als eerdere cliënt werd ik 2 maal hierna heel snel door haar geholpen, zodat ik de kans heb gekregen al het oude zeer op te ruimen.

CommuCare is een juist gekozen naam...

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Marieke

Ik was op zoek naar een destination coach. Via omwegen kwam ik bij Renate terecht. Ik zat vast in mijn werk, wilde weg, maar dit lukte niet. Met de begeleiding van Renate is het gelukt inzicht te krijgen in mijn gedragspatronen. Elk gesprek leverde nieuwe inzichten op waar ik thuis mee aan de slag ging. Ik heb ook EMDR toegepast om mijn hechtingsprobleem op te lossen. Terug naar jeugdherinneringen en d.m.v. oogbewegingen trauma’s oplossen. Fascinerend hoe Renate dat doet.

Na een paar gesprekken bij Renate in de praktijk, hebben we nu via Skype contact. Ik woon nl. niet in de buurt. Ik vind het skypen heel prettig. Ik zit in mijn eigen omgeving, heb geen reistijd en kan meteen door met mijn eigen dingen na het gesprek. Ik merk geen verschil in kwaliteit van de ondersteuning van Renate. Of we nu via Skype contact hebben of gewoon in haar spreekkamer, het voelt hetzelfde aan.

Renate werkt ook veel met homeopathische middelen. De vermoeidheid die bij mij los kwam, is verminderd door de Schüssler zouten. Ik ervaar Renate als een heel complete therapeut die oplossingsgericht werkt. Ik raad haar zeker aan als therapeut/coach.

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Ronald Kengen

Het was herfst 2008 toen ik een burn-out/depressie kreeg. De aanleiding daartoe lag op mijn werk. De laatste, maar wel heel erg grote druppel verwoestte mijn stressgrens totaal. Opgekropte stress van vele jaren was niet meer te houden, bovendien kwam er door een bedreiging buiten Nederland ook straatvrees bij, ik keek steeds achterom en kon niet tussen veel mensen. Gelukkig realiseerde ik me snel dat ik in mijn vertrouwde omgeving veilig was.

De burn-out symptomen waren heftig, emotionele (huil)buien,paniek aanvallen, niet kunnen slapen, niet kunnen concentreren, niet rustig TV kijken of een boekje lezen, rugpijn, slap voelen, vooral ook niet begrepen voelen dat je onrecht is aangedaan.

Bij mijn huisarts voelde ik me verstaan, hij raadde me o.a. aan een therapeut te vinden die me kon ondersteunen en me bepaalde methodes kon leren om er mee om te gaan.

Renate was de derde coach met wie ik een afspraak had en de enige met wie er een klik was. Ze straalde normaliteit en rust uit, de beide anderen onrust en hectiek.

Zo kwam ik bij Renate. Door haar professionele aanpak, door het niet pushen maar ook niet laten liggen van zaken heb ik veel baat gehad. Het mooie was dat Renate haar psychologische methoden en kwaliteiten heel goed verbond met dingen uit NLP.

Ik was daar eerst sceptisch over maar heb gemerkt dat dit wat er zo simpel uitziet wel degelijk hele goede werktuigen zijn om iemand te helpen zaken te verwerken , te beheersen en er anders over na te denken.

Ook de EMDR (Google het maar) werkte echt en werkte nog jaren door, het is voor mij het zgn. ruitenwisser systeem: het wist nare belevenissen. Bij mij werkte het in slow motion, weken later en effectief.

Ook laat Renate je in je waarde, ze respecteert je en gaat samen met jou oplossingen zoeken die je helpen je leven weer zo normaal mogelijk te leiden.

Het is geen graven in het verleden , maar het leren omgaan met je bagage en kijken naar de toekomst. Daarbij reikt Renate jou de hand en stuurt ze je aan bepaalde werktuigen/ methodes te gebruiken.

Ik ben blij toen Renate te hebben leren kennen en dat ze me geholpen heeft toen mijn leven weer op de rails te krijgen.

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Frank

Mijn hulpvraag waarvoor ik bij Renate was: hoe kan ik mijn vrouw helpen met een huidig familie issue en het verwerken van onuitgesproken trauma’s uit het verleden. Mijn vrouw weigert om hierover diepgaand met mij te praten en ik zie haar hier mee worstelen zonder een stap vooruit te komen. Dit levert binnen onze relatie problemen op. Renate heeft mij tools aangereikt die ik direct in gesprekken met mijn vrouw kon toepassen. Ook heb ik op haar advies een bijeenkomst bijgewoond waar men allerlei vraagstellingen/problemen behandelt door middel van familieopstellingen. Ik heb het boek Houd me vast van dr. Sue Johnson gelezen. Overigens een boek die ik kan aanbevelen, zeker bij mensen die vragen hebben m.b.t. relaties. Renate heeft mij tijdens onze gesprekken duidelijk gemaakt dat ik ook maar een mens ben en niet absoluut rekbaar. Ik zal zelf mijn grenzen moeten aangeven. Wat mij betreft is dit nog steeds een leerproces. Inmiddels zijn er mede door de gesprekken met Renate stappen gezet die ik als positief ervaar. Renate bedankt voor de goede gesprekken. Zij hebben zeker bijgedragen aan de huidige verbeterde situatie, zowel binnen onze relatie als de familierelatie.

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Carla

Ik voelde mij totaal uitgeput en zat geestelijk behoorlijk in de knoop, waardoor ik ook lichamelijke klachten kreeg, zoals paniekaanvallen en chronische hyperventilatie.

Uiteindelijk heeft mijn huisarts mij doorverwezen naar Renate.

Hier begon voor mij de uitdaging, want ik wilde natuurlijk van mijn klachten af maar liever niet terug in de tijd, en dat was nu net nodig, terug naar een aantal momenten in mijn jeugd.

Ik heb me volledig opengesteld, want ik wilde geholpen worden dus ik moest wel.

Het was pittig, maar ik ging na elke behandeling met een stukje minder ballast naar huis.

Renate heeft mij alle keren een vertrouwd gevoel gegeven, ze luisterde echt naar mij en stelde mij tijdens de behandelingen steeds weer op mijn gemak. Inmiddels heb ik weer genoeg energie en zit ik weer lekker in mijn vel. Mocht het ooit nog eens zover komen dan ga ik zeker weer naar haar toe.

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Simon

In een deprimerende fase van mijn leven had ik een sterke behoefte om geholpen te worden. Ik had niets met psychologen of therapeuten en de sessies die ik me voorstelde gaven me geen fijn gevoel bij het oplossen van mijn problemen. Gelukkig kwam ik via een bekende bij Renate terecht. Alle clichés vervielen gelijk bij het eerste gesprek die ik met haar had. In een warme en vertrouwde omgeving voerden we gesprekken over de problemen waar ik mee kampte.

Het feit dat ze me niet veroordeelde maar daarentegen met me mee dacht en me het gevoel gaf dat ik een waardig persoon was die geholpen zou worden, gaf mij een goed en vertrouwd gevoel. Ook buiten de sessies om stond ze altijd voor me klaar en heb ik veel aan haar te danken gehad. Ze is een mooi en barmhartig persoon die zowel kritisch, recht voor z'n raap en liefdevol tegelijk kan zijn. Een kostbare combinatie waar je veel aan zult hebben!

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Desi

Ik wil graag mijn ervaringen met anderen delen.

Ik heb Renate ervaren als een warme en heel integere vrouw bij wie ik me veilig voelde.

Ik kon mijn hele hart uitstorten zonder dat iets gek was. Ik was en ben heel emotioneel en dat mocht ook allemaal.

Ze kon heel goed luisteren en me op een andere manier teruggeven wat er bij mij speelde, waardoor het soms ineens duidelijk werd.

Omdat ik naast veel spanningen in mijn lijf ook veel lichamelijke klachten had, heeft ze voorgesteld om EMDR te gebruiken.

EMDR kan ik het beste voorstellen als een groot TV scherm waarop je in gedachten heel veel herinneringen ziet op duiken.

Door mijn ogen van links naar rechts te bewegen en Renate's vinger te volgen, kon ik met een denkbeeldige ruitenwisser de beelden die letterlijk op mijn netvlies stonden wegwissen.

Het heeft heel veel emoties los gemaakt en tot rust gebracht.

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Jany

In 2011 ben ik bij Renate in behandeling geweest omdat ik met een 'autoriteitsprobleem' zat, wat mij in mijn werksituatie problemen gaf en waar ik in eerdere banen ook tegen aan was gelopen. Op voorspraak van een familielid heb ik mij tot Renate gewend. In haar knusse praktijkruimte wist ze me direct op mijn gemak te stellen en kon ik rustig mijn verhaal doen waarop zij op een prettige manier en doordacht reageerde. Na samen tot de conclusie te zijn gekomen waar bij mij de schoen zou kunnen wringen, stelde ze voor om EMDR te gaan doen en legde me uit wat het is en waarom dit bij mij zou kunnen werken. We hebben 2 sessies gedaan en dat was een bijzondere en mooie ervaring die bij mij het een en ander los maakte en veel duidelijk maakte, waar ik nu nog veel aan heb. Renate begeleidde het proces op een fijne manier, ze was er erg bij betrokken en dat gaf een veilig gevoel. Ik kan Renate van harte aanbevelen.

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...KB

In maart 2013 heb ik contact gezocht met Renate. Ik had voor haar gekozen omdat ik positieve ervaringen van mensen uit mijn omgeving had doorgekregen. Tevens wist ik dat zij goede resultaten heeft behaald bij soortgelijke problemen als waar ik destijds last van had. Ik was al enigszins bekend met de EMDR techniek en in overleg met haar zijn we ook voor die vorm van therapie gegaan.

Een traumatisch ongeluk en een ongelukkige operatie daarna zorgden ervoor dat ik daar steeds meer last van kreeg, ondanks dat het ongeluk reeds 27 jaar geleden had plaatsgevonden.! Blijkbaar had ik een hoop dingen weggestopt in die tijd en die gingen me steeds meer hinderen in mijn dagelijks leven. De emotionele lading aan de herinneringen uit die tijd werd eigenlijk steeds zwaarder en daar wilde ik van af.

Renate heeft me met de EMDR techniek terug laten gaan naar de herinneringen van destijds en het was verbaasde mij hoeveel emotie, verdriet, ik daarbij tegenkwam.

De herinneringen heb ik nu natuurlijk nog net zo, alleen beleef ik niet meer de loodzware emotie die daar aan gekoppeld zat en dat voelt een stuk prettiger! Het effect na enkele behandelingen was eenvoudig te testen, voor de therapie kon ik eigenlijk niet zonder emotie over het ongeluk praten met iemand en nu kan ik alles daar omheen gewoon vertellen.

De behandeling welke ik bij Renate heb ondergaan heeft mij zeer geholpen, haar rustige en persoonlijke benadering heb ik als zeer prettig ervaren.

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Ina

Ik ben bij Renate terecht gekomen op advies van een vriendin en ben nog steeds blij dat ik haar advies heb opgevolgd. Ik had last van fobieën en angsten en een gebrek aan zelfvertrouwen.

Dacht altijd dat ik de enige persoon was die hier last van had. Door Renate ben ik gaan inzien dat mijn klachten vooral kwamen doordat ik hoog sensitief ben. Eindelijk viel het kwartje en door gesprekken en het lezen van boeken hierover, op aanraden van Renate, werd alles mij een stuk duidelijker. Ik heb van haar geleerd dat ik naar mijn lichaam en geest moet luisteren en als iets niet goed voelt het ook niet te doen. Ze heeft ervoor gezorgd dat ik ook weer auto durf te rijden en ik ben voor het eerst in mijn leven alleen naar Amersfoort gereden. Daarvoor moest mijn man me altijd brengen en halen.

Ik kan iedereen aanraden om naar Renate te gaan voor wat voor klacht dan ook. Ze helpt je echt, ze kan goed luisteren naar je problemen en neemt je serieus.

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Karin

Renate Janssen, een bijzondere prachtige veelzijdige vrouw. Ik heb Renate leren kennen toen ik in 2006 in het onderwijs startte in Utrecht als onderwijsassistent en ik mezelf behoorlijk tegen kwam. Middels NLP ben ik op weg geholpen door haar. Zij is een goede luisteraar en vraagt altijd door tot we zijn bij het punt ‘waar de schoen wringt’. Aan de hand van die informatie kijkt ze verder wat ik dan nodig heb om weer verder te kunnen. Renate voelt dat wat ik nodig heb erg goed aan en stelt het aan mij voor, wat ik erg prettig vind. Samen komen we dan tot een behandelingsplan; soms zijn er meerdere sessies nodig, soms met aanvullingen zoals de Bachremedie en soms één sessie met aanvulling van celzouten. Ook voor het verwerken van oud zeer kon ik bij Renate terecht en hebben we EMDR ingezet. Evenals samen met mijn partner om zaken te bespreken waar we met z’n tweeën niet meer uitkwamen. Haar boekenkast is verdubbeld in al die jaren, waar ik regelmatig uit geleend heb, evenals haar certificaten die ze behaald heeft; de muren hangen vol ervan en de kunstwerkjes moeten dan wijken J. Renate is voor mij een warm persoon in mijn leven waar ik terecht kan als ik in mijn eentje even mijn pad niet meer zie. Het is altijd fijn om haar weer te ontmoeten ondanks de reden voor mijn bezoek aan haar praktijk.

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Hans

Ik vond altijd dat ik “de dingen” zelf moest oplossen maar wat hulp is nooit weg kan ik nu vertellen.

Door een niet-al-te-beste-jeugd en een aantal verkeerd aangeleerde dingen, liep ik nogal vaak tegen muren aan (niet letterlijk) en raakte depressief. Ken je dat gevoel? Alsof het leven tegen je is, geen zin meer. Dat had ik dus.

Ik ben niet het type die direct het achterste van zijn tong laat zien, ook niet aan een therapeut. De vertrouwelijke sfeer bij Commucare lokt je toch uit om meer te vertellen en te vragen. Begrijp me niet verkeert, het was zeker niet altijd alleen maar gezellig. Vaak zelfs behoorlijk zwaar.

Renate stelt een persoonlijk programma samen, waar je psychische gesteldheid om vraagt. Als je aan jezelf werkt is het ook echt werken. Zo paste ze op mij EMDR en “The Journey” (de helende reis) toe. Allebei technieken die ongelooflijk veel van je vragen, maar als je wilt verbeteren en je niet meer “zo” wilt voelen dan ga je ervoor. Renate schat goed in wanneer ze welke techniek toepast. De EMDR sessies waren ongelooflijk heftig en verhelderend. “The Journey” heeft zelfs nog meer indruk op me gemaakt. Onvoorstelbaar wat je dan meemaakt, confronteert, inziet en kunt verbeteren.

Ik ben een kleine 2 jaar, met tussenpozen, bij CommuCare in behandeling geweest. De bovenstaande technieken zijn slechts onderdelen van de behandeling geweest . Als ik zou willen kan ik nog wel een aantal A4-tjes vullen.

Inmiddels lukt het me om de dingen met een andere bril te bekijken. Het is een veilig gevoel dat, wanneer het minder zou gaan, ik bij Renate terecht kan.

Dank je wel Renate, voor alles.

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Masi

Renate heeft zich getoond als een therapeut zonder vooroordelen, maar een met oplossingen. Ze is een warme persoonlijkheid die je met raad en daad zal bijstaan. Ze prikkelt je op een hartelijke wijze om over je eigen situatie na te denken en je op een juiste manier met jezelf te confronteren om de zaken die je tegen zitten te veranderen waar mogelijk.

Een absolute aanrader!

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Karin

Ik heb 9, bijna wekelijkse, sessies bij Renate gevolgd. Mijn insteek was om beter in contact met mijn "Zelf" te kunnen komen.

Renate heeft voor mij vooral een ordening aangebracht in mijn eigen belevingswereld. Ze was een bijzonder klankboord waar ik mijn ervaringen en ideeën tegenaan kon houden. Ze verdiepte zich werkelijk in mij en mijn problematiek en reageerde daar open en liefdevol op. Ze volgde mij waarmee ik kwam en dat gaf mij een ruim gevoel. Ik durfde daardoor ook mezelf eerlijk en authentiek te uiten als ik iets niet fijn vond en daar reageerde zij adequaat op.

Ik heb ook een stuk relativering op gedragslevel geleerd van haar. Mensen doen zoals ze doen met de beste intentie maar ze kunnen weleens de verkeerde methodes gebruiken waardoor ze niet komen bij wat ze wensen. Als je die methodes aanpakt kom je wél bij waar je wezen wil. Dat ik mijn gedrag kan wijzigen door me anders te gedragen, áls ik me er maar bewust van ben wat ik doe. Het onderscheid tussen mijn wezen en mijn doen was ook een eye-opener voor mij. Daardoor verdween een stuk lading op mijn wezen, "dat ik fout ben". Dit stuk is nog niet helemaal geheeld maar wel voldoende aangepakt om
er zelf weer mee verder te kunnen.

Na de 9e sessie voelde ik dat ik weer met meer "tools" verder kon op mijn eigen pad en dat ik beter contact met mezelf heb gekregen. In ieder geval meer vertrouwen in mijn kunnen. Daardoor heb ik gezegd dat de sessies voor mij "rond" zijn.

Het belangrijkste moment is geweest waarop zij mijn kwaliteit spiegelde, dat ik me heel goed kan verbinden. Dat heeft me veel gegeven! Ook weer een stuk van mijn Zelf.

Ik heb haar leren kennen als een professionele en ook bevlogen psychologe.

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Hannie Spanjaart

Al 30 jaar lang had ik overgewicht, eerst weinig maar het werd steeds meer tot ik op het laatst meer dan 40 kilo vet meesleepte…

Een gevecht tegen de kilo’s volgde met veel crashdiëten, afslankclubs, sportabonnementen om de sportscholen te sponsoren want ik ging 5 keer en dan hield ik er al weer mee op. Uiteindelijk werd ik steeds dikker en dikker en verslechterde mijn conditie, gezondheid en levensvreugde zeer.

Na de zoveelste mislukte poging was ik het zo zat en besloot ik om eerst eens op zoek te gaan naar mogelijke negatieve overtuigingen en emoties die belemmeringen zijn om blijvend gewicht te verliezen en oorzaak zijn om steeds weer terug te vallen in verkeerde eetpatronen.

Op advies van een collega therapeut kwam ik bij Renate onder behandeling en samen gingen we op zoek naar de diepere oorzaken van mijn overgewicht. Er bleken een aantal nare gebeurtenissen en de bijbehorende emoties uit mijn kindertijd te zijn die nog steeds een negatieve invloed hadden op mijn mentale functioneren in de huidige tijd.

Door met EMDR deze gebeurtenissen en emoties weer opnieuw te ervaren en te voelen in mijn lichaam, maar nu met volledige aandacht werd de negatieve lading ervan steeds minder. Het voelde alsof er een last van mijn schouders af viel, het voelde als een enorme verlichting/bevrijding.

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en langzaam heeft er in mijn gedachtewereld en overtuigingen een transformatie plaatsgevonden. Ik had door mijn beroep al veel kennis over voeding en het frustreerde mij zeer dat ik het niet bij mezelf kon toepassen.

Maar nu ben ik totaal anders naar voeding gaan kijken en heb besloten om mijn lichaam en mijn gezin de beste voeding te geven die we ons kunnen veroorloven omdat we het waard zijn. Géén pakjes en zakjes, crashdiëten, gifstoffen, lightproducten en E nummers meer, maar biologische en puur natuurlijke producten, liefst uit de eigen omgeving.

Een enorme omschakeling, waar ik nog steeds versteld van sta en waardoor ik opnieuw heb moeten leren koken en boodschappen doen…

Ik geniet nu van het ontdekken van nieuwe voeding en nieuwe gerechten en voel me vrij van negatieve belemmeringen en ben inmiddels al 10 kilo lichter en voel me top! Het is nu geen gevecht meer met mezelf maar een zelf gekozen leefstijl en dat maakt het verschil.

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Adrianne van Doorn

Renate's begeleidingsstijl kenmerkt zich als prettig, kritisch. Ze verstaat haar vak als psycholoog en combineert dit verstandig met andere stromingen. Dit maakt dat haar blik en handelen allesomvattend zijn. Renate lukt het om op een prettige wijze een doorbraak te bewerkstelligen. Ik stuur graag klanten/cliënten door waarbij ik merk dat een emotionele blokkade op professioneel of persoonlijk vlak de ontwikkeling tegenhoudt.

De ervaring van...Jan

In 2011 heb ik een traject doorlopen bij Renate Janssen.

Ik heb Renate ervaren als een betrokken en gemotiveerde therapeute. Altijd zoekende naar de achterliggende boodschap in de gesprekken.

Sterk in het reflecteren van je ervaringen en het aanreiken van nieuwe zienswijzen.

Voor mij was dit traject een waardevolle stap naar een nieuwe ontdekkingsreis.

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Chantal

Renate is geweldig. Ze kan zeer goed luisteren, en heeft scherpe inzichten.

Ik kwam bij CommuCare met lichamelijke klachten, waarvan ik wilde onderzoeken of ze een psychologische oorzaak hadden, maar ging naar huis met supplementen voor verbetering van lichaamsfuncties. En voelde me in enkele dagen een ander mens. Helemaal geweldig!

Zeker na jaren en jaren aangeklopt te hebben bij reguliere huisartsen en ziekenhuizen. Niemand die wist wat ik mankeerde. Dit is bijna een jaar geleden en voel me nog steeds supergoed, inmiddels al heel lang zonder supplementen.
Uiteraard ben ik teruggegaan naar Renate om haar heel hartelijk te bedanken. Omdat ik toch bij Renate’s luisterende oor zat heb ik aangegeven dat er op een ander vlak een en ander speelde. Renate heeft mij doorverwezen naar een collega voor familieopstellingen. Totaal onbaatzuchtig, want Renate had natuurlijk kunnen proberen mij als klant te behouden en gesprekken in te plannen. In plaats daarvan keek zij naar het probleem en adviseerde een gerichte aanpak hiervoor, buiten de deur in dit geval.
Vervolgens ben ik weer teruggegaan naar Renate, om haar mee te laten denken in de totstandkoming van een studiekeuze. Weer hebben we prima gesprekken gehad, met als resultaat grote tevredenheid. En ik ben inmiddels studerend!

Kortom, ik ben maar enkele keren bij CommuCare geweest voor drie verschillende zaken. En dit beviel zeer goed. Mocht ik in de toekomst weer het gevoel hebben een luisterend oor nodig te hebben, of advies, dan klop ik zeker bij Renate aan.

Ik kan Renate van harte aan anderen aanbevelen. Zelfs als je geen grote problemen hebt, dan is het voor ieder mens misschien wel raadzaam om Renate hulp te krijgen voor een stukje coaching, dus ontwikkeling. Voor de grotere problemen zou ik mensen ook adviseren naar CommuCare te gaan!

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Annemarie

Mijn behandeling bij Renate was geen standaardaanpak, maar op maat gesneden naar wat op elk moment nodig was. Ze hanteerde daarbij niet één oplossingsrichting, maar had kennis van en ervaring met een uitgebreide toolkit van oplossingen waaruit ze de best passende aanreikte.

Ik ervoer een hoge mate betrokkenheid in haar behandeling in combinatie met een grote analysekracht.

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Oliver

Helaas heb ik enige tijd geleden mijn zoon verloren aan het einde van de zwangerschap. Daar heb ik dusdanig veel last van gekregen dat ik niet meer goed kon functioneren in mijn werk en privé.
Het was dus tijd om hulp te zoeken maar ik wist niet bij wie. De website van Renate/ CommuCare sprak mij aan omdat er werd gesproken over NLP en dat kende ik vanuit mijn werk. Ik was niet op zoek naar een geitenwollensokken praktijk waar we eindeloos zouden praten en geen vooruitgang zouden boeken.
Renate kon feilloos inzoomen op mijn behoeften. Wist binnen twee sessies tot de kern van mijn probleem te komen en had daarna nog 2 sessies nodig om mij verder te helpen met het probleem.
Kortom Renate heeft mij als business man snel en to the point geholpen, op een zakelijke manier. Daar ben ik haar zeer dankbaar voor.

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Chandra

In de periode dat ik bij Renate in therapie zat, heb ik Renate als een positief mens ervaren.
Positief in de zin dat Renate op de eerste plaats als mens aanwezig was in onze therapeutische gesprekken, voortdurend vergezeld van haar veelzijdige professionaliteit als psychologe en natuurgeneeskundige.
Haar kennis, de praktische aanpak, de persoonlijke en deskundige ervaring en en haar nuchtere visie functioneerden als een rode draad in onze gesprekken waarbij me handvatten werden gegeven, die ik in mijn dagelijks leven en werk kon inzetten.
Hierdoor had ( en heb) ik voortdurend het gevoel, de ervaring en de beleving dat ik in een lerende groeiende fase zat.
Wat voor mij een belangrijk gegeven is gedurende het traject, is het feit dat er geen sprake was van een ongelijkwaardige relatie wat voor mij en mijn healing zeker positief werkte.
Ik ben er dankbaar voor dat ik Renate in mijn leven heb mogen leren kennen.
Dankbaar voor deze spirituele en holistische lantaarn, die zij constant bij lichtte in mijn weg naar healing.
Dank je Renate!

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

De ervaring van...Sineke

Ik ben heel, heel blij met Renate. Toen ik in de afgelopen jaren af en toe vastliep, om verschillende redenen met verschillende verschijnselen, heeft zij me geholpen om de dingen weer helder te zien en, samen met haar, zelf naar de oplossing toe te werken. Hoefde niet eens altijd zo héél zwaar te zijn, maar het is zó lekker om dan even onder haar rustige, vastberaden, deskundige leiding weer alles op een rijtje te krijgen! Wij hebben het in de familie en ook in de vriendenkring regelmatig over Renate, blij met wat zij ons geleerd heeft en met genegenheid omdat het zo lekker veilig is, daar. En dat gevoel is heel belangrijk, omdat er vaak een onzichtbare drempel lijkt te bestaan om een psychologe of coach te raadplegen. Nou, bij ons niet meer, dus, dat moge duidelijk zijn!
Ik hoop van ganser harte dat dit stukje ertoe bijdraagt dat anderen, die ook wel wat hulp kunnen gebruiken, de beslissing nemen om over die onzichtbare drempel heen stappen. Ze zouden zichzelf een enorme dienst bewijzen.

Aanvulling van Renate:
in verband met hun privacy staan de meeste oud-cliënten alleen met voornaam genoemd en wordt er geen foto getoond. Wil je iemand graag persoonlijk spreken, dan zijn de contactgegevens bij mij bekend.

 
vulputate, sem, risus ut sed libero lectus felis consequat.