Gepest als kind?

Of nog steeds? Verwerk je verleden, verander het heden

Wees welkom hier! Er zijn heel veel mensen (zoals jij en ik) die ervaringsdeskundig zijn op het gebied van pesten. Herken jij het volgende?

Voel je je niet op gemak (of zelfs angstig) in groepen?
Stel je je terughoudend op bij het sluiten van vriendschap, vanwege nare ervaringen met ‘vriendschap’ in het verleden?
Voel je je snel buitengesloten?
Heb je last van somberheid en gevoelens van eenzaamheid?
Neem je genoegen met veel minder dan je eigenlijk verdient?
Voel je je bij sociale contacten heel ‘bewust’ van jezelf , waardoor je spontaniteit er onder te lijden heeft?
Heb je negatieve gedachten en overtuigingen over jezelf die je eigenwaarde geen recht doen? Vind je jezelf niet goed genoeg?
Heb je moeite met het vinden van een fijne partner, die écht goed voor je is?
Heb je last van (faal)angst of andere angsten?
Wil je dingen het liefst perfect doen, om in de smaak te vallen?
Heb je last van fysieke stressklachten, zoals gespannen spieren, migraine, hyperventilatie of overmatige en chronische vermoeidheid?
Heb je last van over- of ondergewicht of een slechte lichamelijke conditie omdat je altijd niet goed voor jezelf zorgt?
Voel je je extra kwetsbaar en ben je bang dat je opnieuw gepest zou kunnen worden? Of is het misschien nu aan de gang…

Zeg je op veel vragen ‘ja’ én werd je als kind gepest?
Dan is de kans groot dat deze klachten met je verleden te maken hebben

Zeg eens…wil je liever…

Ontspannen bewegen in sociale situaties?
Jezelf accepteren zoals je bent, wetende dat je zeker wel goed (genoeg) bent?
Jezelf omringen met fijne mensen bij wie je je veilig voelt en voor wie jij ook veilig bent?
Loskomen van ‘oud zeer’ omtrent het pesten of over andere dingen? Oud zeer dat nog ergens vast zit in je lichaam, waardoor je je niet gezond en krachtig voelt?
Een gezonde eigenwaarde hebben, zodat je je persoonlijkheid en kwaliteiten op een goede manier kunt laten zien?
Een rijk en vervuld leven hebben?

Je gelooft het nu misschien nog niet, maar de ervaring is dat je je trauma kan verwerken. Echt!

De term trauma klinkt heftig, maar in relatie tot pesten is het zeker niet overdreven. Over ‘de gevolgen van’ wordt al genoeg gerelativeerd en gebagatelliseerd. Als je ooit slachtoffer was (of misschien nu ook bent) dan weet je dat niet alleen lichamelijke geweld traumatisch kan zijn. Bij pesten wordt vooral je vermogen om mensen te vertrouwen aangetast. Pesten is een hechtingstrauma. Je raakt in zo’n geval ernstig uit verbinding met de anderen in je omgeving en, als het langer duurt, ook uit verbinding met jezelf.

Je kunt er niets aan doen dat dit gebeurd is. Daarom verdien je het dat je probleem serieus genomen wordt. Ook als het pesten al zo lang geleden plaatsvond en anderen vinden ‘dat je er nu toch wel overheen moet zijn’. Dat is waar ik voor sta. Ik  weet hoe belangrijk erkenning, begrip en steun voor je is. Ik ben namelijk zelf ook ervaringsdeskundig. Wat je nodig hebt, kun je van mij ontvangen. Het is belangrijk te weten dat je er niet alleen voor staat. Er zijn anderen die je kunnen helpen.

Hoewel je slachtoffer was van pesterij, hoef je nu geen slachtoffer te blijven van de gevolgen

Wat je doet met gevolgen bepaal je zelf. Ik heb therapeutische tools in huis waarmee je effectief traumatische herinneringen kunt verwerken en je beperkende overtuigingen (over jezelf en anderen) kunt veranderen. En vergeet mijn warme, sterke maar zachtaardige persoonlijkheid niet! 😉 Ik leer je hoe je belemmeringen kunt overwinnen die je nu nog tegenhouden om werkelijk je echte, stralende zelf te zijn. Dat is iets wat ik prachtig vind. Je mag me er ‘s nachts voor wakker maken.

Het voorkómen van pesten is natuurlijk ongelofelijk belangrijk. Echter: niet bij iedereen kon het voorkomen of op tijd gestopt worden. Zeker niet 20, 30 of 40 jaar geleden, toen men zich nog niet bewust was van het grote belang daarvan. Daarom zet ik me in. Voor jou. Ik ga voor ‘reparatie achteraf’. What does not kill you, makes you stronger? Niet zonder meer. Bij pesten is dat gemakkelijk gezegd, maar de ervaring is anders.  Dat je veel kracht hebt is al bewezen, want je bent er nog. Pesten meemaken en goed verwerken maakt je juist wél een rijker mens. Ik help je graag om nog meer en volledig in je kracht te komen staan, in verbinding met jezelf  en met anderen.

Ga jij er voor om de kwaliteit van je leven te verbeteren? Meer weten over hoe dat mogelijk is? Vraag dan een gratis intakegesprek aan. Dan kun je je verhaal kwijt en ik vertel je alles over wat ik voor je kan doen.

Wil je me op een andere manier nog beter leren kennen? Via de andere oranje knop rechts beneden op dit scherm, kun je inschrijven voor het Kom Los van je Verleden Programma. Dat staat op zichzelf, maar is een heel goede voorbereiding op een eventueel therapietraject. Je ontvangt dan ook mijn periodieke e-zine, met blogs over interessante onderwerpen in je mailbox. als je dat wil. Je kunt me ook volgen via Twitter en Facebook.  Een like stel ik zeer op prijs! Dit is mijn persoonlijke profiel op Facebook.

 

 

 
vel, sed libero libero. ut pulvinar ut massa Praesent quis, risus. ut