Online Psychologische hulp

Online Psychologische hulp

Vormen van online psychologische hulp

SchrijfTherapie

Als je gebruik maakt van online psychologische hulp, dan heb je altijd en overal een therapeut, die direct benaderbaar is. Je hoeft niet te wachten tot een volgende afspraak en je hebt geen reistijd.  Je kunt eventueel zelfs met je werkgever afspraken maken over hoeveel je schrijft  in de baas zijn tijd en hoeveel in je privétijd. Zo ontstaat er een klassieke win-win, voordeel voor jou en voordeel voor je werkgever.

Schrijftherapie doe je in principe gedurende één of meerdere werkweken. De meeste mensen hebben voor het verder komen met hun vraagstuk genoeg aan 5 aaneengesloten dagen. Je geraakt als het ware in een soort 'snelkookpaneffect'. Reflectie is dieper omdat je langer tijd hebt om over dingen na te denken. Het goed beschrijven dwingt je om ermee te stoeien. De taak van de therapeut is zorgvuldig te lezen, in te leven in wat er staat en wat er niet staat en via vragen en soms inzichten het proces naar een bevredigend eindpunt te begeleiden. Je eigen energie gaat naar je schrijven, minder naar de sociale interactie met de ander. Ook dat kan in bepaalde gevallen erg zinvol zijn.

Lees meer

Videochat

Het is misschien even wennen, elkaar zien via een beeldscherm, maar al snel zul je de voordelen van een online psychologische hulp kunnen evenaren. De ervaring is dat de kwaliteit van het contact er niet minder om is. Vaak zie je juist dat de mate van zelfreflectie zelfs beter is dan bij een 'gewone' face-to-face sessie.

Videochat is ideaal als je niet in de gelegenheid bent om naar de praktijk te komen. Dat kan zijn omdat je wat verder weg woont, tijdelijks elders woont, op vakantie bent, of omdat je lichamelijk niet in staat bent te komen vanwege een blessure. Het gebeurt ook steeds vaker dat cliënten de voorbereiding op verwerking van trauma (wél altijd ter plaatse in de praktijk in Hoogland) en de nazorg ervan graag online doen.

Lees meer

 
ante. Phasellus non Lorem risus. libero. fringilla ipsum dapibus ut Aliquam mattis