Natuurgeneeskunde/Bach Bloesem/Schüssler Celzouten

Natuurgeneeskundige werkvormen in aanvulling op gesprekstherapie

Schüssler Celzouten

Schüssler Celzouten zijn een prachtig onderdeel van de natuurgeneeskunde. Het zijn lichaamseigen minerale stoffen die van groot belang zijn om onze vitaliteit te herstellen of te waarborgen. Soms kunnen er tekorten of disbalansen op voorraad celzouten in de lichaamscellen ontstaan. Dit kan komen door een persoonlijke aanleg, maar ook door een minder optimaal voedingspatroon of belastende omstandigheden.

natuurgeneeskundeHierdoor ontstaan klachten (soms zelfs ziekten) op zowel lichamelijk, mentaal en emotioneel niveau. Alle niveaus hebben weer invloed op elkaar. Het is daarom zeer zinvol om de celzouten weer aan te vullen, zodat de balans zich kan herstellen. Celzouten kunnen, in tegenstelling tot gewone voedingssupplementen, snel en gemakkelijk worden opgenomen via het mondslijmvlies. Ze komen zo direct in de bloedbaan en hoeven niet eerst door het spijsverteringskanaal om te worden opgenomen.

Renate Janssen heeft diverse opleidingen in natuurgeneeskunde gevolgd en kan je adviseren welke Schüssler Celzouten je het beste kunt kiezen om je persoonlijke proces te bevorderen.

Lees meer

Bach Bloesem Remedies

natuurgeneeskunde: Bach bloesemsBach Bloesem remedies hebben een grote staat van dienst binnen de natuurgeneeskunde. Zij vormen een eenvoudige en natuurlijke manier om gezondheid en geluk te bevorderen. De set die Dr. Bach heeft ontwikkeld bestaat uit 38 extracten van bloemen van wilde planten, struiken en bomen. Ze helpen om gemakkelijker uit onplezierige emotionele stemmingen te komen en evenwicht te (her)vinden. Bach Bloesems grijpen in op energetisch niveau en zijn volkomen veilig. De remedies worden vanzelfsprekend alleen ingezet nadat gezamenlijk is vastgesteld dat ze een meerwaarde hebben. Cliënten maken er meestal gebruik van als aanvulling op de psychologische werkvormen die bij CommuCare worden aangeboden. Uit de gesprekken komt vaak 'als vanzelf' naar voren welke remedie passend is.
Renate Janssen heeft de volledige opleiding tot Bach bloesem consulent gevolgd, maar is niet meer officieel als zodanig geregistreerd. De kennis die ze heeft gaat echter niet verloren.

Lees meer

 

 
Aliquam commodo ut lectus et, dictum luctus id, facilisis consequat. quis odio