De Helende Reis (The Journey)

“Kom naar de rand”,
zei hij
“we kunnen niet,
Meester, wij zijn bang”

“Kom naar de rand”,
zei hij

“we kunnen niet,
Meester, wij zijn bang”

“Kom naar de rand”,
zei hij

Ze kwamen

Hij duwde hen……

Ze vlogen

De Helende Reis is een zelfgenezend proces dat werd ontwikkeld door Brandon Bays, een Amerikaanse mind-body-healing expert. Het proces ontstond naar aanleiding van haar eigen ziekteproces in 1993. Zij overwon op bijzondere wijze een tumor in haar baarmoeder. Hierover schreef ze het boek “de Helende Reis” dat in meerdere talen is vertaald en inmiddels een bestseller is geworden.

Het natuurgerichte karakter van deze werkvorm wordt duidelijk uit het volgende citaat van Brandon:
“Cellular biologists have found that when emotions are suppressed, a specific biochemistry is released into the bloodstream and blocks certain cell receptors, which are then isolated and cannot communicate with any other cells in the body. If these cells remain blocked over time and if disease happens, it’s likely to happen in the part of the body where the cells are blocked.”

Vertaling:
Celbiologen hebben aangetoond dat wanneer emoties onderdrukt worden, er specifieke biochemische stoffen in de bloedbaan vrijkomen, die bepaalde celreceptoren (ontvangstposten van de cel) blokkeren, die dan geïsoleerd raken en niet langer kunnen communiceren met andere cellen in het lichaam. Als deze cellen geblokkeerd blijven gedurende langere tijd en ziekte ontstaat, dan ontstaat het waarschijnlijk op die plaats in het lichaam waar de cellen geblokkeerd zijn.

De bekende wetenschapper Dr. Candace Pert Phd., die in haar boek “Molecules of Emotion” bovenstaand idee uitwerkte, bekrachtigt de persoonlijke ervaringen van Bays.

Het proces van de Helende Reis is sinds het uitbrengen van het boek verder verfijnd en kan door iedereen worden geleerd. Wil je training volgen, kijk dan op www.thejourney.com

Als je ervoor kiest om bij mij in de praktijk een Reis te ondergaan, dan zal dit je helpen om in contact te komen met je eigen innerlijke weten en je zelfgenezend vermogen. Je kunt kiezen tussen de variant van de Emotionele Helende Reis of de Fysieke Helende Reis. Je gaat als het ware op een interne verkenningstocht en ik begeleid je daarbij. Je leert hoe je door diverse emotionele lagen die met een probleem te maken hebben, heen kan gaan, om uiteindelijk in je diepste werkelijke wezen, de zogenaamde Bron, te komen. Deze Bron, die staat voor de goddelijke vonk in ieder mens, is in staat om elke emotie de verlichten en weg te nemen.

Bij het zogenaamde Kampvuurproces, dat ik beschouw als het meest cruciale onderdeel van de Reis, heb je een interne dialoog met personen die bij een bepaalde moeilijke emotionele kwestie betrokken zijn geweest. Als mensen al overleden zijn is dat geen probleem. Immers, voor degene die de Reis maakt, zijn overledenen nog steeds aanwezig, als representatie in hem/haarzelf. Emoties die vastzitten in het lichaam, kunnen naar buiten worden gebracht. Het geblokkeerde celgeheugen, dat zorgt voor discomfort en soms zelfs ziekte, wordt “geleegd”. Dit is uitermate belangrijk voor het herstel van de gezondheid op alle niveaus. Meestal is het zo dat de persoon tot vergeving van de ander over kan gaan. Vergeving betekent niet dat alles wordt goedgekeurd, maar het betekent wel dat je voor jezelf tot een afronding van een bepaalde moeilijke kwestie kan komen. Vergeving zorgt dus voor een bevrijding van degene die de Helende Reis ondergaat. Dat is direct voelbaar.

 
id tristique mattis nec venenatis, massa Curabitur leo. et, dolor. elit.