De Helende Reis

The Journey van Brandon Bays

De Helende Reis is een therapeutisch proces waarvan het protocol werd ontwikkeld door Brandon Bays, een Amerikaanse mind-body-healing expert. Zij genas in 1993 op bijzondere wijze, zonder regulier medische interventie van een tumor in haar baarmoeder. Het emotioneel spirituele genezingsproces dat zij daarbij doorliep heeft ze uitgebreid beschreven in de internationale bestseller ‘de Helende Reis’. In de daarop volgende jaren is het protocol van the Journey verder verfijnd en kan door iedereen worden geleerd. Het proces is niet alleen bruikbaar wanneer er sprake is van ziekte, maar kan voor allerlei, voornamelijk emotionele problematiek worden ingezet.

Brandon schrijft:

“Celbiologen hebben aangetoond dat wanneer emoties onderdrukt worden, er specifieke biochemische stoffen in de bloedbaan vrijkomen, die bepaalde celreceptoren (ontvangstposten van de cel) blokkeren, die dan geïsoleerd raken en niet langer kunnen communiceren met andere cellen in het lichaam. Als deze cellen geblokkeerd blijven gedurende langere tijd en ziekte ontstaat, dan ontstaat het waarschijnlijk op die plaats in het lichaam waar de cellen geblokkeerd zijn.”

De bekende wetenschapper Dr. Candace Pert Phd., die in haar boek “Molecules of Emotion” bovenstaand idee uitwerkte, bekrachtigt de persoonlijke ervaringen van Bays.

Als leerling van Brandon Bays heb ik de eer om binnen mijn praktijk zo’n Helende Reis aan te bieden. Het is zeer wenselijk dat je vooraf het boek van Brandon hebt gelezen. Ik ondersteun mijn cliënten bij het in contact te komen met hun innerlijke weten en hun zelfgenezend vermogen. Je gaat als het ware op een interne verkenningstocht en je leert hoe je door diverse emotionele lagen die met je probleem te maken hebben, heen kan gaan, om uiteindelijk in je diepste werkelijke wezen, de zogenaamde ‘Bron’, te komen. Deze Bron, die staat voor de goddelijke vonk in ieder mens, is in staat om elke emotie de verlichten en weg te nemen.

Bij het zogenaamde Kampvuurproces, dat ik beschouw als het meest cruciale onderdeel van de Reis, heb je een interne dialoog met personen die bij een bepaalde moeilijke emotionele kwestie betrokken zijn geweest. Als mensen al overleden zijn is dat geen probleem. Immers, voor degene die de Reis maakt, zijn overledenen nog steeds aanwezig, als representatie in hem/haarzelf. Emoties die vastzitten in het lichaam, kunnen naar buiten worden gebracht. Het geblokkeerde celgeheugen, dat zorgt voor discomfort en soms zelfs ziekte, wordt ‘geleegd’. Dit is uitermate belangrijk voor het herstel van de gezondheid op alle niveaus.

Meestal is het zo dat de persoon tot vergeving van de ander over kan gaan. Vergeving betekent niet dat alles wordt goedgekeurd, maar het betekent wel dat iemand voor zichzelf tot een afronding van een bepaalde moeilijke kwestie kan komen. Vergeving zorgt dus voor een bevrijding van degene die de Helende Reis ondergaat. Dat is direct voelbaar. Maar ook als volledige vergeving nog een stap te ver is, is verlichting van de last zeker merkbaar.

Leerling van Brandon Bays

Scroll naar boven