Renate Janssen

Omdat aandacht ertoe doet

Niets boeit en bevredigt me meer dan het emotioneel bijstaan van mensen. Ik luister zorgvuldig naar ieders unieke verhaal, om echt te kunnen ‘vatten’ wat het voor iemand betekent. Die betrokkenheid combineer ik met een talent om structuren en patronen te zien en terug te koppelen. Samen worden we zo steeds meer bewust van wat er speelt. Die bewustwording is de sleutel tot nieuwe keuzes die in je in staat stellen je leven zoveel mogelijk op jouw manier vorm te geven. Ik heb diverse tools om eventuele hindernissen daarbij te overwinnen. Ik draag ze graag aan je over.

Na ruim 22 jaar ervaring in het vak vind ik het nog steeds een grote eer wanneer mensen mij hun vertrouwen schenken door een stuk van hun innerlijke wereld met me te delen. Mijn levenservaring, vakkennis en compassie voor mensen groeit nog elke week. Een scherpe analyse kan bij mij heel goed samengaan met aandacht voor eventuele spirituele aspecten van een hulpvraag. Ik hou ervan met beide voeten stevig op de grond te blijven staan.

De sleutel in mijn werk is aandacht. Echte aandacht voor mijn cliënt, die ik leer/ondersteun om echte aandacht te hebben voor zichzelf. Stoppen met weglopen voor innerlijk pijn is niet gemakkelijk maar wel erg helend. Bewuste aandacht zorgt voor een atmosfeer van veiligheid, focus, openheid en betrokkenheid.

Ik doe mijn best zoveel mogelijk mijn authentieke zelf te zijn, met een attitude van ‘what you see is what you get’. Ik geloof niet in ‘professionele distantie’. Ik breng mezelf mee in het contact, gewoon Renate Janssen. De professional én de mens. Ik ben er voor jou. Alleen dat werkt, volgens mij.

Vanzelfsprekend bestaat er een sterke verbinding is tussen lichaam en geest. Bij het overwinnen van psychische problemen is het lichaam niet weg te denken. Wanneer reguliere en alternatieve (liever: complementaire) werkvormen elkaar aanvullen, worden de beste resultaten bereikt.

Ik ben getrouwd en moeder van twee (zorg-intensieve) kinderen. In mijn gezin speelt ASS en ADHD. Zo kwam het dat ik in de afgelopen jaren veel theoretische kennis én ervaringsdeskundigheid heb opgebouwd op dit gebied. Ik ben dan ook graag bereid om, in het bijzonder voor partners en moeders van mensen met autisme en/of ADHD, actief te behulpzaam te zijn.
Zij hebben bij mij maar een half woord nodig…

Scroll naar boven