Schrijftherapie

Waarom kiezen voor online werken?

Hoe gaat online SchrijfTherapie in zijn werk?

Voor de SchrijfTherapie word je aangemeld als gebruiker van het beveiligde CommuCare cliëntenportaal.
Je berichten kunnen daardoor niet onderschept of gehackt worden.
Gedurende één of meerdere werkweken schrijf je met mij op intensieve wijze over je vraagstelling/onderwerp. Hierbij mag je me zo veel en zo vaak als je wil benaderen, op elk door jouw gewenst moment, dus 24/7 als je daar behoefte aan hebt.
Tijdens kantooruren zal ik elk bericht met grote aandacht lezen. Ik zeg dat zo uitdrukkelijk, omdat aandacht van jou en van mij zorgt voor het therapeutische effect.
Ik zal mijn best doen om zo snel mogelijk te reageren, zonder afbreuk te doen aan zorgvuldigheid. Zo blijft de vaart erin. Dat kan belangrijk zijn, hoewel je natuurlijk zelf het tempo en de intensiteit mag sturen.
We hebben tenminste één keer, maar meestal meerdere keren per dag, contact met elkaar. Jij bepaalt zelf de inhoud en de vorm van de e-mails. Er zijn geen protocollen of uitgebreide vragenlijsten. In deze werkvorm zijn o.a. elementen van Mindfulness, Neuro Linguïstische Programmeren (NLP) en Mindful Analysis verwerkt.

Schrijven werkt als een spiegel, vooral als je zorgt dat je zo veel mogelijk alleen en in stilte bezig bent. Omdat je zo niet wordt afgeleid zorgt het schrijven voor een intensivering en versnelling van je persoonlijke groeiproces en geeft het je bewustwording een flinke boost.
Dat is heel positief. Er komt een innerlijke monoloog op gang die voor veel verdieping zorgt. Vergelijk het maar met een snelkookpan. 
Door te schrijven kun je heel goed focussen op waar het om gaat, tot eigen inzichten komen, conclusies trekken, een eigen plan opmaken en dat gaan uitvoeren. Op deze manier komt het echt uit jezelf, uit je innerlijk weten.
Het klopt. Wat je schrijft, dat beklijft. Schrijven schept ook een zekere afstand tussen jou en je werkelijkheid van dit moment. Hierdoor heb je een betere kans om grip te krijgen op je situatie en er desgewenst een verandering in aan te brengen. Onderschat ook niet het feit dat schrijven een nogal fysiek proces is, dat je in staat stelt om contact te maken met je emoties, op de manier zoals jij dat wil, in je eigen, veilige privédomein. Daarom helpt schrijven je om zaken te verwerken.

Waarom werkt online schrijftherapie?

Ik ben altijd snel beschikbaar, je hoeft nooit lang te wachten. Ik help je door met aandacht te lezen, vragen te stellen en zelf input toe te voegen. Zo kun je steeds dieper gaan. Misschien zal ik je uitnodigen een oefening of opdracht te doen, als dat van toepassing is. We maken samen je verhaal compleet, scheppen orde in een chaos en creëren overzicht. Ik ondersteun bij het scherp stellen van zaken die essentieel zijn, geef support en moedig aan.

Wat doe ik als therapeut dan voor je?

Voor wie is het geschikt?

Als je schrijven prettig vindt is deze vorm van online therapie een uitkomst. Wees gerust, ik zal er niet letten of je kampioen in spelling bent. Ik verwacht ook geen dichterlijke kwaliteiten van je. Je zult ook mij vast wel op een foutje betrappen. Het gaat erom dat je je eigen manier en stijl de ruimte geeft en bereid bent om een grote zelfwerkzaamheid te laten zien. Aandacht voor je eigen materie stelt je in staat om jezelf en situaties beter te begrijpen, los te laten, te verwerken, te accepteren en te veranderen daar waar dat van toepassing is.

Welke dingen kun je ermee aanpakken?

Deze Online Therapie is inzetbaar bij veel verschillende vraagstukken, waaronder:

Zit jouw onderwerp er niet bij? Schroom dan niet om toch contact met me op te nemen. De kans is erg groot dat je gewoon aan het werk kunt.

Renate Janssen - Psycholoog

Scroll naar boven