• 033-4890847
 • info@commucare.nl
 • 033-4890847
 • info@commucare.nl

Schrijftherapie

Waarom kiezen voor online werken?

 • Je werkt aan jezelf op een zelfgekozen moment, op een comfortabele plek, achter je eigen computer. Je hebt alle vrijheid om te doen en te laten wat voor jou het beste werkt. Stevig doorwerken of even onderbreken om later de draad op te pakken. Dit is absoluut maatwerk van de bovenste plank.
 • Je hebt geen reistijd of reiskosten. Je hoeft geen vrij te nemen van je werk en er is geen gedoe met het maken van afspraken in drukke agenda’s. Ook afstand is geen probleem. Je kunt dus sneller bij je doel komen dan wanneer je bijv. eens per 14 dagen een gesprek op locatie hebt.
 • Je kunt je helemaal op jezelf richten. Dat is waar het om gaat: bewustzijn. Inherent aan schrijven is de verdiepende en vertragende werking. Iets wat in een gewoon gesprek minder het geval kan zijn.
 • Deze vorm van therapie is voordeliger per uur omdat de uren die je in jezelf investeert niet worden berekend door je therapeut. De contactmomenten tussen jou en je therapeut hoeven namelijk niet synchroon te lopen. Je kunt er zo veel tijd in steken als je wil, terwijl je therapeut er niet bij hoeft te zijn. Natuurlijk zal zij wel je input meenemen in haar reactie op je werk!
 • Je bent relatief anoniem in het contact. We ontmoeten elkaar immers niet in levende lijve. Dat kan handig, prettig of zelfs belangrijk voor je zijn. Sommige onderwerpen kunnen dan ook het beste via deze weg worden aangekaart.
 • Er ontstaat een mooi document, als “bewijs” van onze inspanningen, dat je keer op keer kunt teruglezen en kunt bewaren om in de toekomst te gebruiken bij je vervolgstappen.

Hoe gaat online SchrijfTherapie in zijn werk?

Voor de SchrijfTherapie word je aangemeld als gebruiker van het beveiligde CommuCare cliëntenportaal.
Je berichten kunnen daardoor niet onderschept of gehackt worden.
Gedurende één of meerdere werkweken schrijf je met mij op intensieve wijze over je vraagstelling/onderwerp. Hierbij mag je me zo veel en zo vaak als je wil benaderen, op elk door jouw gewenst moment, dus 24/7 als je daar behoefte aan hebt.
Tijdens kantooruren zal ik elk bericht met grote aandacht lezen. Ik zeg dat zo uitdrukkelijk, omdat aandacht van jou en van mij zorgt voor het therapeutische effect.
Ik zal mijn best doen om zo snel mogelijk te reageren, zonder afbreuk te doen aan zorgvuldigheid. Zo blijft de vaart erin. Dat kan belangrijk zijn, hoewel je natuurlijk zelf het tempo en de intensiteit mag sturen.
We hebben tenminste één keer, maar meestal meerdere keren per dag, contact met elkaar. Jij bepaalt zelf de inhoud en de vorm van de e-mails. Er zijn geen protocollen of uitgebreide vragenlijsten. In deze werkvorm zijn o.a. elementen van Mindfulness, Neuro Linguïstische Programmeren (NLP) en Mindful Analysis verwerkt.

Schrijven werkt als een spiegel, vooral als je zorgt dat je zo veel mogelijk alleen en in stilte bezig bent. Omdat je zo niet wordt afgeleid zorgt het schrijven voor een intensivering en versnelling van je persoonlijke groeiproces en geeft het je bewustwording een flinke boost.
Dat is heel positief. Er komt een innerlijke monoloog op gang die voor veel verdieping zorgt. Vergelijk het maar met een snelkookpan. 
Door te schrijven kun je heel goed focussen op waar het om gaat, tot eigen inzichten komen, conclusies trekken, een eigen plan opmaken en dat gaan uitvoeren. Op deze manier komt het echt uit jezelf, uit je innerlijk weten.
Het klopt. Wat je schrijft, dat beklijft. Schrijven schept ook een zekere afstand tussen jou en je werkelijkheid van dit moment. Hierdoor heb je een betere kans om grip te krijgen op je situatie en er desgewenst een verandering in aan te brengen. Onderschat ook niet het feit dat schrijven een nogal fysiek proces is, dat je in staat stelt om contact te maken met je emoties, op de manier zoals jij dat wil, in je eigen, veilige privédomein. Daarom helpt schrijven je om zaken te verwerken.

Waarom werkt online schrijftherapie?

Ik ben altijd snel beschikbaar, je hoeft nooit lang te wachten. Ik help je door met aandacht te lezen, vragen te stellen en zelf input toe te voegen. Zo kun je steeds dieper gaan. Misschien zal ik je uitnodigen een oefening of opdracht te doen, als dat van toepassing is. We maken samen je verhaal compleet, scheppen orde in een chaos en creëren overzicht. Ik ondersteun bij het scherp stellen van zaken die essentieel zijn, geef support en moedig aan.

Wat doe ik als therapeut dan voor je?

Voor wie is het geschikt?

Als je schrijven prettig vindt is deze vorm van online therapie een uitkomst. Wees gerust, ik zal er niet letten of je kampioen in spelling bent. Ik verwacht ook geen dichterlijke kwaliteiten van je. Je zult ook mij vast wel op een foutje betrappen. Het gaat erom dat je je eigen manier en stijl de ruimte geeft en bereid bent om een grote zelfwerkzaamheid te laten zien. Aandacht voor je eigen materie stelt je in staat om jezelf en situaties beter te begrijpen, los te laten, te verwerken, te accepteren en te veranderen daar waar dat van toepassing is.

Welke dingen kun je ermee aanpakken?

Deze Online Therapie is inzetbaar bij veel verschillende vraagstukken, waaronder:
 • Conflicten of stress op het werk;
 • Relatieproblemen;
 • Moeite met emoties, waaronder depressieve of angstige gevoelens, schuld- of schaamtegevoelens, maar ook frustraties, onzekerheid, rouw, noem maar op;
 • Verwerken van belastende herinneringen;
 • Loskomen uit een impasse;
 • Loopbaanvraagstukken of een nieuwe oriëntatie op je carrière;
 • Verlieservaringen;
 • Zingevingvraagstukken;
 • Opvoedingsvraagstukken.

Zit jouw onderwerp er niet bij? Schroom dan niet om toch contact met me op te nemen. De kans is erg groot dat je gewoon aan het werk kunt.

Je mag me vanzelfsprekend gratis mailen om even kennis te maken en bijvoorbeeld  vragen te stellen over de werkwijze.

Eén week Online SchrijfTherapie kost €350,00, vrij van btw. De meeste zorgverzekeraars vergoeden (geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van je polis).

Prijzen gelden voor particulieren. Voor werkgevers gelden andere tarieven. Als je daarover meer wilt weten, vraag het me. Het is de bedoeling dat je vooraf het bedrag voldoet.

We sluiten altijd een behandelingsovereenkomst af. Hierin maken we een paar afspraken over bijv. de bescherming van je privacy, annulering of verplaatsing van je werkperiode en de betaling. Algemene  regels voor een hoge kwaliteit dienstverlening is vanuit de overheid geregeld in de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO).

De meeste mensen hebben met 1 week (5 werkdagen) al voldoende om tot een goede afronding te komen. Mocht je meer tijd nodig hebben dan kan dat altijd. Op de vierde dag van die week beslis je of je er nog een periode aan vast wil koppelen. Waneer vooraf al duidelijk dat je langer dan een week bezig wilt zijn, dan is het handig om dit te melden. Idealiter zijn de werkweken zo veel mogelijk aaneengesloten om de intensiteit van het proces niet te laten verslappen. Er kunnen echter ook redenen zijn om juist een periode geen contact te hebben. Dit alles zal allemaal in goed overleg kunnen worden afgestemd.

Met Online SchrijfTherapie investeer je in je eigen persoonlijke ontwikkeling, specifiek gericht op de context van je werk. Dat is ook voor je baas belangrijk. Steeds meer werkgevers zijn bereid om een dergelijk traject financieel te ondersteunen. Praat er eens over op de zaak. Met Online Therapie heb je een therapeut op het werk, die direct benaderbaar is. Je hoeft niet te wachten tot een volgende afspraak en je hebt geen reistijd.  Je kunt met je werkgever afspraken maken over hoeveel je schrijft in de baas zijn tijd en hoeveel in je privétijd. Zo ontstaat er een klassieke win-win, voordeel voor jou en voordeel voor je werkgever.
Je kunt waarschijnlijk op korte termijn al starten.  Gebruik de knop Contact rechtsboven op deze website om te overleggen.
Online Therapie is niet geschikt als je te maken hebt met ernstige verslavingsproblematiek, als je van plan bent om suïcide te plegen of als je psychotische verschijnselen hebt.

Renate Janssen -

Scroll naar top