Logosynthese

‘Het Woord heeft een kracht in zichzelf, een scheppende intentie.
Een kwaliteit die volledig voorbijgaat aan iedere vorm van cognitie.’

Willem Lammers

Ontstaan logosynthese

Logosynthese, in 2005 ontstaan, is een nog relatief jonge werkvorm voor persoonlijke ontwikkeling en (psycho)therapie. Bijzonder is dat zij, als nieuwe loot binnen de energiepsychologie, gebruik maakt van de kracht van het woord. Hoewel de kracht van woorden binnen vele spirituele tradities al duizenden jaren bekend is, is deze binnen de GGZ nog niet mainstream.

Waarom is het nodig?

Onder invloed van traumatische gebeurtenissen kan ons energiesysteem verstarren. Als gevolg daarvan kan een deel van onze levensenergie zich ‘afsplitsen’ en zo voeding blijven geven aan ongewenste innerlijke waarnemingen. Denk bijvoorbeeld aan interne plaatjes, geluiden die je in de geest hoort of zaken die je gevoelsmatig ervaart op een plek (links of rechts) in de persoonlijke ruimte om je heen. In de beleving lijkt het net alsof dingen uit het verleden van nu zijn. Dat geeft (veel) overlast.

Ook kunnen energieën van verschillende mensen verstrengeld raken. Als energie van iets of iemand anders in het eigen veld achterblijft, terwijl het daar helemaal niet hoort, dan zorgt dit voor problemen. Met de kracht van het woord kan je ervoor zorgen dat energie weer naar de juiste plaats beweegt. Dit geeft verlichting en rust.

Hoe werkt het?

Psycholoog en psychotherapeut Willem Lammers heeft zorgvuldig drie zinnen ontworpen die ieder een eigen functie hebben en tezamen één setje vormen, dat gebruikt kan worden voor veranderingsprocessen. In de meeste gevallen ervaren mensen overlast van nare herinneringen, enge fantasieën en beperkende overtuigingen. Samen met de behandelaar zeggen zij de Logosynthese zinnen, toegespitst op hun unieke probleem, zelf op en geven dan wat tijd om de uitwerking te ervaren. Stap voor stap wordt een probleem zo ontmanteld.

Vooronderstellingen

Iedere Logosynthese beoefenaar gaat uit van 4 vooronderstellingen:

Lijden ontstaat wanneer we uit contact zijn met wat Willem Lammers ‘Essentie’ noemt. Logosynthese bevordert een optimaal contact met Essentie, ons diepe wezenlijke zelf. Vanuit Essentie heeft het leven zin en hebben we zin in het leven hier en nu. Op een natuurlijke manier wordt duidelijk wat belangrijk is en handelt een persoon vanuit een zekere focus en de volwassen resources die er zijn.

Essentie

Iedereen kan het

Deze manier van werken is nieuw, zo niet revolutionair. Voor cliënten is het vaak even wennen, maar wanneer zij de ratio een moment kunnen laten voor wat die is en ervaren welk effect de zinnen hebben, dan gaat er een wereld voor hen open.

Het is belangrijk om het zelf aan den lijve te ondervinden. Je bent welkom om aan het werk te gaan! Maak om te beginnen een afspraak voor een gratis intake bij Renate Janssen, leerling van Willem Lammers.

Meer Weten?

Willem Lammers. Logosynthese – woorden aan het werk. Handboek voor counseling, coaching en psychotherapie. ISBN 9781522787235

Op www.logosynthese.nl vind je enkele Nederlandstalige video’s waarop Willem Lammers demonstreert hoe Logosynthese werkt. Daarnaast is er info over scholingsmogelijkheden.

Interview Willem Lammers met Kris Ferraro

Herken je de zaken die op deze pagina beschreven staan en heb je behoefte aan hulp?

Zet dan de stap en maak een afspraak voor een gratis intake.

Heb je een vraag over logosynthese?

Neem dan gerust telefonisch contact met me op of mail je vraag via onderstaande knop.

GRATIS INTAKE

Je wil graag weten of jij en ik een goede match zijn. Helemaal terecht. Een fijne vertrouwensrelatie staat voorop en natuurlijk wil je ook toetsen of ik de juiste expertise in huis heb.

Dat is de reden waarom ik een gratis, vrijblijvend kennismakingsgesprek/intake aanbied. In dit gesprek van 90 minuten kun je je verhaal en al je vragen kwijt. Ik vertel je in aansluiting daarop hoe een therapeutisch traject bij CommuCare in zijn werk gaat en wat ik precies voor je kan doen.

Dit aanbod geldt overigens alleen wanneer jij (of je directe naasten) nog niet eerder therapiesessies bij mij hebt afgenomen.

Voel je vrij om er gebruik van te maken! Het is een kwestie van even je gegevens invullen. Laat me gerust weten wanneer een kennismakingsgesprek goed in de agenda zou passen. Misschien heb je een vaste vrije dag in de week? Gaat je voorkeur uit naar het begin of het einde van de dag? Of ben je heel flexibel en maakt het je niet veel uit?

Een afspraak komt in de regel tot stand binnen 10 werkdagen. Er is geen wachtlijst. De praktijk is alle dagen van de week open, behalve op dinsdagen.

Je gegevens komen AVG proof binnen. Wanneer je je aanmeldt geef je daarmee toestemming dat CommuCare deze info bewaart.

Stuur een bericht

Je gegevens komen AVG proof binnen. Wanneer je je aanmeldt geef je daarmee toestemming dat CommuCare deze info bewaart.

Renate Janssen - Psycholoog

Scroll naar boven