Rouw en verlies bij werkloosheid

‘Na mij ontslag raakte ik helemaal van de leg.
Ik voelde me gedumpt en waardeloos.
Door erover te praten heb ik veel meer op een rij wat ik wil en kan en durf ik actie te ondernemen.’

Psychische problemen bij werkloosheid

Werk gaat over meer dan alleen die schoorsteen die moet roken.

Werk geeft je leven structuur, zin en kan belangrijk zijn voor je eigenwaarde. Als je werkloos raakt, om welke reden dan ook, dan kun je behoorlijk van slag zijn. Het gevoel niet meer belangrijk te zijn ligt op de loer. Je vindt het lastig om je dag op een zinvolle manier in te vullen.

Hoe herken je psychische problemen bij werkloosheid?

Als je aanhoudend last hebt van een aantal van onderstaande zaken:

Ik kan je helpen op een rij te krijgen wat maakt dat werk zo belangrijk voor je is en hoe het komt dat werkloosheid zoveel onplezierige gevoelens bij je losmaakt. We kunnen onderzoeken welke waarden je hebt met betrekking tot werk.
Werkloosheid dwingt je tot een vorm van verliesverwerking, waarbij ik je kan ondersteunen. Daarnaast help ik je helder te krijgen waar je (on)mogelijkheden, kwaliteiten en capaciteiten liggen en hierop te handelen.

GRATIS INTAKE

Je wil graag weten of jij en ik een goede match zijn. Helemaal terecht. Een fijne vertrouwensrelatie staat voorop en natuurlijk wil je ook toetsen of ik de juiste expertise in huis heb.

Dat is de reden waarom ik een gratis, vrijblijvend kennismakingsgesprek/intake aanbied. In dit gesprek van 90 minuten kun je je verhaal en al je vragen kwijt. Ik vertel je in aansluiting daarop hoe een therapeutisch traject bij CommuCare in zijn werk gaat en wat ik precies voor je kan doen.

Dit aanbod geldt overigens alleen wanneer jij (of je directe naasten) nog niet eerder therapiesessies bij mij hebt afgenomen.

Voel je vrij om er gebruik van te maken! Het is een kwestie van even je gegevens invullen. Laat me gerust weten wanneer een kennismakingsgesprek goed in de agenda zou passen. Misschien heb je een vaste vrije dag in de week? Gaat je voorkeur uit naar het begin of het einde van de dag? Of ben je heel flexibel en maakt het je niet veel uit?

Een afspraak komt in de regel tot stand binnen 10 werkdagen. Er is geen wachtlijst. De praktijk is alle dagen van de week open, behalve op dinsdagen.

Je gegevens komen AVG proof binnen. Wanneer je je aanmeldt geef je daarmee toestemming dat CommuCare deze info bewaart.

Wat kan deze psycholoog voor je doen?

Hoe behandelt deze psycholoog psychische problemen bij werkloosheid?

Ik zet Neuro Linguistische Psychotherapie (NLPt) in.

Ik help je ervan bewust te worden dat je gedachten een grote invloed hebben op je gevoelens en andersom. Je gemoedstoestand bepaalt weer het gedrag dat je kiest. Ik help je om uit te vinden wat je werkelijk belangrijk vindt en leer je hoe je je daar op een positieve manier aan kunt verbinden. Ik daag je uit om zachtjes aan uit je comfortzone te stappen en in actie te komen. Zo geef je vorm aan het vinden van nieuw (vrijwilligers)werk of andere zinvolle activiteiten die bij je passen.

Vergoeding voor behandeling van verliesverwerking bij werkloosheid

Achteraf declareren is mogelijk

Je ontvangt aan het einde van iedere maand een factuur voor de sessie(s) van die maand. Deze voldoe je binnen de 15-daagse betalingstermijn. Afhankelijk van hoe je verzekerd bent kun je een deel van de factuur achteraf declareren vanuit de AANVULLENDE polis bij je zorgverzekeraar.

Kijk op de pagina over tarieven en vergoedingen hoe het precies zit met jouw specifieke polis. Informeer bij twijfel zelf bij je zorgverzekeraar naar de voorwaarden van je aanvullende verzekering.

Herken je de zaken die op deze pagina beschreven staan en heb je behoefte aan hulp?

Zet dan de stap en maak een afspraak voor een gratis intake.

Heb je een vraag over de behandeling van psychische problemen bij werkloosheid?

Neem dan gerust telefonisch contact met me op of mail je vraag via onderstaande knop.

GRATIS INTAKE

Je wil graag weten of jij en ik een goede match zijn. Helemaal terecht. Een fijne vertrouwensrelatie staat voorop en natuurlijk wil je ook toetsen of ik de juiste expertise in huis heb.

Dat is de reden waarom ik een gratis, vrijblijvend kennismakingsgesprek/intake aanbied. In dit gesprek van 90 minuten kun je je verhaal en al je vragen kwijt. Ik vertel je in aansluiting daarop hoe een therapeutisch traject bij CommuCare in zijn werk gaat en wat ik precies voor je kan doen.

Dit aanbod geldt overigens alleen wanneer jij (of je directe naasten) nog niet eerder therapiesessies bij mij hebt afgenomen.

Voel je vrij om er gebruik van te maken! Het is een kwestie van even je gegevens invullen. Laat me gerust weten wanneer een kennismakingsgesprek goed in de agenda zou passen. Misschien heb je een vaste vrije dag in de week? Gaat je voorkeur uit naar het begin of het einde van de dag? Of ben je heel flexibel en maakt het je niet veel uit?

Een afspraak komt in de regel tot stand binnen 10 werkdagen. Er is geen wachtlijst. De praktijk is alle dagen van de week open, behalve op dinsdagen.

Je gegevens komen AVG proof binnen. Wanneer je je aanmeldt geef je daarmee toestemming dat CommuCare deze info bewaart.

Stuur een bericht

Je gegevens komen AVG proof binnen. Wanneer je je aanmeldt geef je daarmee toestemming dat CommuCare deze info bewaart.

Het leven is meer dan alleen een betaalde baan.
Ik ondersteun je bij het in kaart brengen en gebruik maken van je sterke kanten.

Renate Janssen - Psycholoog

Scroll naar boven