Psycholoog

Heb je psychologische hulp nodig? Dan wil je een hulpverlener die precies aansluit op wat jij wilt bereiken. Toch? De stap naar hulp is vaak al groot genoeg.

Ik vind het erg prettig dat ik als ‘kleine’, zelfstandig gevestigde zorgprofessional veel minder ben overgeleverd aan eisen van zorgverzekeraars en de Nederlandse overheid. Daardoor ben ik vrijer, onafhankelijker om te doen wat voor mijn cliënt het beste is. Wie met mij aan het werk gaat vindt écht maatwerk, hoge kwaliteit en persoonlijke betrokkenheid belangrijk.

Grote reguliere GGZ instellingen moeten zich houden aan standaard protocollen en veel bureaucratische regels. De cliënt past hopelijk in het bestaande aanbod, anders heeft hij ‘pech’.  Zijn de (door zorgverzekeraars en overheid opgelegde) omzetplafonds bereikt dan kan de cliënt in dat jaar helaas niet meer terecht. Omdat er zo veel verschillende mensen bij je traject betrokken zijn, is het lastig een goede vertrouwensrelatie op te bouwen. De hulpvraag wordt snel gepathologiseerd. Zonder diagnose kun je niet verder. Het begint al bij de huisarts, die binnen korte tijd moet inschatten wat er speelt en hoe ernstig dat is. Eigenlijk is dat niet haalbaar.

Het grootste nadeel van reguliere GGZ zorg is wel dat je privacy niet volledig geborgd is. Zorgverzekeraars houden zich het recht voor om te ‘controleren’ en weten daardoor meer over een cliënt dan hem lief is. Vaak staat informatie over de diagnose op de factuur. Het zou niet moeten mogen, maar dat is helaas de dagelijkse praktijk in de reguliere GGZ.

Binnen mijn praktijk gaat het anders

Dat is mogelijk omdat ik als ervaren basispsycholoog niet regulier maar complementair werk. Vergoeding komt niet uit de basispolis maar uit de aanvullende polis. Daardoor betaal je meer zelf voor je zorg, maar dan weet je ook wat je krijgt. Lees maar verder:

Als je aan een bepaald probleem wil werken, hoeft dat zeker niet te betekenen dat je psychisch ziek bent. Ik behandel je als mens, niet als ziekte. Hier en vooral hier lees je daar nog meer over.

We bepalen samen wat je nodig hebt, nadat we goed in kaart hebben gebracht wat er speelt. Ik ben daarbij niet gericht eindeloze diagnostiek. We richten ons op verbetering van de situatie, oftewel: je doel. Dat bevordert de kwaliteit van je leven. Want daar kom je voor. Daar investeer je in.

De zorgverzekeraar heeft geen inzicht in vertrouwelijke zaken. Op je factuur staat alleen dát je bij mij geweest bent, (dat kan niet anders) maar zeker niet waarvoor. Je privacy is dus 100% gewaarborgd.

Ik streef hoge kwaliteit na, volgens de richtlijnen van de WGBO en getoetst door beroepsverenigingen NAP en NGVH. Je mag me er aan houden. Je kunt de ervaringen van oud-cliënten er op nalezen;
24/7 beschikbaarheid van je therapeut via een beveiligd cliëntenportaal, waarbij kosteloos aanvullend contact, tussen sessies door, mogelijk is;
Goede service, betrouwbaarheid en zorgvuldigheid;
Veel kortere wachttijden vergeleken met de reguliere GGZ.
Veel meer flexibiliteit vergeleken met de reguliere GGZ.

Lange tijd heb ik binnen mijn praktijk ook gewerkt als natuurgeneeskundig therapeut. Tegenwoordig doe ik dit niet meer officieel, vanuit een beroepsvereniging etc. Maar dat betekent niet dat de kennis verloren is gegaan. Waar nodig zal ik deze, in goed overleg, voor je inzetten. Ik ben bekend is met de voor- en nadelen van de reguliere geneeskunde en de complementaire geneeskunde. In mijn houding ben ik er op uit om beide visies op genezing en heling zo veel mogelijk  te integreren met elkaar.

Als dit je aanspreekt dan ben je bij mij aan het juiste adres. Wil je me nog beter leren kennen? Vraag dan een gratis intakegesprek aan via de oranje knop rechts op deze pagina.

Via de andere oranje knop rechts beneden op dit scherm, kun je inschrijven voor het Kom Los van je Verleden Programma. Dat staat op zichzelf, en is een heel goede voorbereiding op een eventueel therapietraject. Je ontvangt dan ook meteen mijn periodieke e-zine, met blogs over interessante onderwerpen in je mailbox, als je dat wil. Je kunt me ook volgen via Twitter en Facebook. Een like stel ik zeer op prijs! Dit is mijn persoonlijke profiel op Facebook.

Je mag me natuurlijk ook altijd even bellen of e-mailen.

Hartelijke groet,

Renate Janssen
Psycholoog en ECP therapeut NAP

ECP logoNAP logoNVGH logo

Als ECP therapeut NAP ben ik opgeleid in de psychotherapeutische modaliteit NLPt. De ECP therapeut NAP is qua opleiding op eindtermen vergelijkbaar met een GZ-psycholoog. Ik ben aangesloten bij de beroepsverenigingen NGVH (www.ngvh.nl) en NAP (www.nap-psychotherapie.nl). Beide beroepsverenigingen borgen het klacht-en tuchtrecht voor de aangesloten therapeuten.

 
elit. vulputate, et, facilisis Lorem velit, Phasellus nec sem, elementum ut